Invigning av Hallbergssons kammare fredag den 23 augusti kl. 15.00

1 dec 1913 blev apotekare Hallbergsson knivhuggen till döds här i Hammarby apotek. Apoteket var  hans arbetsplats och övervåningen hans och familjens bostad. Två italienare, Jaconelli och Valente anklagades och dömdes men frikändes senare. Uttrycket " Kyss Karlsson" myntades i rättegången.

Den 1 dec i år är det hundra år sedan händelsen och det vill vi uppmärksamma på olika sätt.
Fredag den 23 aug. kl. 15.00, hundra dagar före, döper vi om den dåvarande barnkammaren till "Hallbergssons kammare". Där inreder vi med bl.a en fotoutställning som berör händelsen. Efter invigningstal så bjuds det på lättare förtäring. Därefter seminarium med Ola Söderström som moderator.

Ytterligare datum då vi uppmärksammar Hammarbymordet
17 septmber    75 dagar före
12 oktober       50 dagar före
  6 november  25 dagar före
  1 december  100-årsdagen

Vill du veta mer så håll utkik i lokal press eller slå oss en signal.

Välkommen!
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter