Julmarknad 1 dec kl. 11-16

I år sammanfaller vår traditionsenliga julmarknad med 100 årsdagen av Hammarbymordet. Vi genomför vår julmarknad precis som föregående år med försäljning av olika hantverk, mat, sång av Upplands Väsby musikklasser, dans kring granen med hjälp av Väsby folkdansgille och mycket mer därtill. Korvförsäljning och goda lussebullar med rykande varmt kaffe, gröt och smörgåsar, glögg och annat gott kan du köpa hos oss på Picchus.
På eftermiddagen spelar Hanna Andersson och Filip Jers  julmusik.

Dessutom uppmärksammar vi Hammarbymordet på olika sätt.

 12.00 Roland Berndt och Lars Wahlström  håller en liten samling vid Apotekare Hallbergssons grav, Hammarby kyrka för  nedläggning av krans. 

14.00 Historisk vandring från Hugo Sabels torg - Gamla Apoteket med Roland Berndt och Lars Wahlström. För dig som tänker dig en utflykt till vår marknad är detta en fantastisk möjlighet att få lyssna till berättelsen om Hammarbymordet och sedan avsluta med en fika hos oss och besöka vår marknad.

Musikunderhållning av Hanna Andersson, fiol och Filip Jers,munspel

15.00 Birgitta och Marit berättar för stora och små om Hammarbymordet utomhus vid tältet.
 Ett gammalt skillingtryck om Hammarbymordet framförs av Gun Bjurberg och Birgitta Söderström.
Där efter ett minnestal av Roland Berndt och Lars Wahlström
följt av stämningsfull musik på munspel av Filip Jers

Välkommen !

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter