Vernissage söndag den 5 oktober kl. 12-16

Anders Skarin ställer ut ett tjugotal musikaliska och fantasifulla skåp hos oss.

Anders utexaminerades från Teckningslärarinetitutet i Stockholm 1976 och har sedan dess arbetat som lärare i bild. Pararellt med lärarjobbet har han byggt, lekt, målat och skapat. Den starka drivkraften att skapa/leka/söka/finna, att vara kreativ har ständigt pockat på hans uppmärksamhet och tid. Han har ständigt byggt och lekt sig fram i livet och ett plus och ett  alibi för detta har varit hans fyra söner  som lekt tillsammans med honom i perioder.

De första "skåp" han byggde skulle man inte kunna öppna men han  tycker att formen  av ett skåp är intressant och verkar tilltala folk. Att hus blev hans motivval är inte så konstigt. Hus är på samma sätt som skåp ett skal inom vilket det mesta kan utspela sig och därför ett tema som tilltalar honom.

På Picchus visas nu ett resultat till följd av en massa spillbitar från en gammal nerlagd fiol- och nyckelharpsverkstad men även andra byggmatrial.
Att få visa dessa musikaliska skåp här  på Picchus känns helt rätt tycker både Anders och vi  eftersom det här spelas musik och bl.a folkmusik så husets väggar är redan  impregnerade med musikaliska vibrationer .

Välkommen!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter